1 Was de asperges en snijd eventueel een stukje van onderkant (als dat stug is) eraf. Schil en rasp de gember fijn.
2 Meng in een pannetje de gember met de light room, de sojasaus, de merin of sherry en eventueel de wasabi. Breng aan de kook, goed doorroeren en laten afkoelen.
3 Verhit een flinke laag olie in een wok of frituurpan tot 170°C.
4 Zeef de bloem en schep er het ei, 1 dl ijskoud water en ½ el sojasaus door. Niet te lang scheppen want er moeten nog klontjes in blijven zitten.
5 Haal telkens een paar asperges door het beslag en frituur ze in de hete olie goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken terwijl de rest wordt gefrituurd.
6 Leg de tempura op 2 bordjes en geef de gemberdressing er apart bij om de tempura in te dippen. Serveer direct.
Tempura van groene asperges met Japanse dressing is een recept van Solo Open Kitchen