Tempura van groene asperges met Japanse dressing

2
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de asperges en snijd eventueel een stukje van onderkant (als dat stug is) eraf. Schil en rasp de gember fijn.
  • 2 Meng in een pannetje de gember met de light room, de sojasaus, de merin of sherry en eventueel de wasabi. Breng aan de kook, goed doorroeren en laten afkoelen.
  • 3 Verhit een flinke laag olie in een wok of frituurpan tot 170°C.
  • 4 Zeef de bloem en schep er het ei, 1 dl ijskoud water en ½ el sojasaus door. Niet te lang scheppen want er moeten nog klontjes in blijven zitten.
  • 5 Haal telkens een paar asperges door het beslag en frituur ze in de hete olie goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken terwijl de rest wordt gefrituurd.
  • 6 Leg de tempura op 2 bordjes en geef de gemberdressing er apart bij om de tempura in te dippen. Serveer direct.

Tempura van groene asperges met Japanse dressing is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept