Stamppot met worteltjes, veldsla en karbonaadjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 20 min gaar.
  • 2 Bestrooi de karbonaadjes met peper, zout en paprikapoeder. Verhit in een pan 2 eetlepels Solo Vloeibaar. Wacht tot deze mooi bruin wordt, leg het vlees erin en bak om en om bruin. Zet het vuur laag en bak in 10-15 minuten gaar.
  • 3 Pel ondertussen de uien en maak de waspeen schoon. Snijd de uien in stukjes en de worteltjes in dunne plakjes. Hak de veldsla klein.
  • 4 Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar en bak hierin de ui en wortel met 1 theelepel paprikapoeder, wat zout en peper 5 minuten. Schep geregeld om.
  • 5 Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de ezelsoren en het ui-wortelmengsel, erdoor. Voeg
  • 05 eetlepel mosterd en naar smaak peper en zout toe. Laat op een laag vuur nog even goed doorwarmen.
  • 6 Haal de karbonaadjes uit de pan en houd ze warm. Voeg
  • 15 dl water, de jam en de mosterd toe aan het braadvocht. Breng aan de kook.
  • 7 Verdeel de stamppot over 4 borden, leg de karbonaadjes ernaast en schep de jus erover.

Stamppot met worteltjes, veldsla en karbonaadjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsrack met tuinerwtjespuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde karbonaadjes met tijmboter
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met tijm-honingboter
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde Lamskarbonaadjes
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept