Asperges met Pecorino en pancetta

6
10 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de asperges de dikke onderkant af en kook ze 4 minuten in water tot ze gaar maar nog wel knapperig zijn.
  • 2 Spoel daarna de asperges onder koud stromend water af tot ze afgekoeld zijn en droog ze met keukenpapier.
  • 3 Maak vervolgens de dressing. Doe hiervoor het citroensap in een kom en voeg de olie langzaam, al kloppend, toe totdat de dressing dik is. Breng deze op smaak met zout en peper.
  • 4 Schenk de dressing over de asperges en garneer ze met pancetta en geschaafde Pecorino.

Asperges met Pecorino en pancetta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept