1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de plakken aubergines naast elkaar op 1 of 2 licht ingevette bakplaten. Bestrijk ze met olijfolie en bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn maar nog wel stevig zijn.
2 Verhit intussen voor de saus de olie in een pan met zware bodem en bak de sjalotjes onder af en toe roeren glazig. Doe de knoflook erbij en bak nog 1 minuut. Voeg de tomaten met sap toe en maak ze met een houten lepel klein. Doe de suiker erbij en breng op smaak met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat hem 10 minuten pruttelen tot hij is ingedikt. Roer het basilicum erdoor.
3 Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel de helft van de aubergine over de bodem. Bedek met de helft van mozzarella, schenk de helft van de tomatensaus erover en bestrooi met de helft van de Parmezaanse kaas. Meng de rest van de kaas met het broodkruim. Maak nog meer lagen en eindig met het broodkruimelmengsel.
4 Leg er klontjes boter op en bak het gerecht 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Neem de schaal uit de oven en laat hem 5 minuten staan. Garneer met de peterselie en serveer.
Aubergines met mozzarella en Parmezaanse kaas is een recept van Solo Open Kitchen