2 Vet een ovenschaal in met margarine en zet er de pompoenen in. Laat ze in een half uur tot drie kwartier gaar worden.
3 Bereid een groentebouillon van 500 ml water en het bouillonketeltje.
4 Snipper het sjalotje en fruit aan in een eetlepel margarine. Voeg de rijst toe en schep om tot alle korreltjes blinken. Doe er de warme bouillon en enkele druppels citroensap bij en zet het deksel op de pan. Laat dit op een zacht vuur 15 minuten garen.
5 Neem de pompoenen uit de oven.
6 Snij één pompoen in 4, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes.
7 Schep dit, samen met de gehakte noten, de gehakte peterselie en de geraspte kaas door de rijst. Laat nog 5 minuten verder garen met het deksel op de pan.
8 Snij van de tweede pompoen het kapje, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees uit de pompoen. Doe het vruchtvlees in de blender en mix het samen met de light room, enkele druppels citroensap, peper en zout.
9 Lepel op 4 warme borden een spiegel van pompoencrème en schep er de risotto boven op.
Risotto met winterpompoen en walnoten is een recept van Solo Open Kitchen