Risotto met winterpompoen en walnoten

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220° C.
  • 2 Vet een ovenschaal in met margarine en zet er de pompoenen in. Laat ze in een half uur tot drie kwartier gaar worden.
  • 3 Bereid een groentebouillon van 500 ml water en het bouillonketeltje.
  • 4 Snipper het sjalotje en fruit aan in een eetlepel margarine. Voeg de rijst toe en schep om tot alle korreltjes blinken. Doe er de warme bouillon en enkele druppels citroensap bij en zet het deksel op de pan. Laat dit op een zacht vuur 15 minuten garen.
  • 5 Neem de pompoenen uit de oven.
  • 6 Snij één pompoen in 4, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • 7 Schep dit, samen met de gehakte noten, de gehakte peterselie en de geraspte kaas door de rijst. Laat nog 5 minuten verder garen met het deksel op de pan.
  • 8 Snij van de tweede pompoen het kapje, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees uit de pompoen. Doe het vruchtvlees in de blender en mix het samen met de light room, enkele druppels citroensap, peper en zout.
  • 9 Lepel op 4 warme borden een spiegel van pompoencrème en schep er de risotto boven op.

Risotto met winterpompoen en walnoten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept