asperges met eiersaus

2
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 asperges kuisen en beetgaar koken
  • 2 4 eieren koken tot ze bijna hard zijn dus geen 10 maar 8 of 9 min lekkerste is als de dooier nog een beetje loopt;afkoelen en pellen in stukjes snijden of pletten met een vork zodat ze in de saus kunnen
  • 3 2 eieren los kloppen in een tas met peper en zout.
  • 4 boter smelten in een grote pan voeg er melk aan toe laat samen even opkomen voeg een eetlepel bloem, toe of meer als je een dikkere saus.wil peper, zout en nootmuskaat naar smaak toevoegen. haal dit alles van het vuur en wacht tot het zeker 2 a 3 min is afgekoeld.
  • 5 voeg de geklutste eieren toe en goed mengen .ik wacht speciaal even omdat de eieren zich zouden mengen met de saus en er niet in koken.voeg de geplette eieren toe .
  • 6 asperges op een bord en overgieten met de saus dit word zelfs lekker gevonden door mijn kleinzoon van 9 jaar. het lekkeste hierbij zijn gewone gekookte aardappelen en een lekkere steak.

asperges met eiersaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Krokante sliptong met eiersaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Eiersaus
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges Met Eiersaus
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Overheerlijke Sperziebonen Overgoten Met Een Eiersaus
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept