1 Pel en snipper de ui. Pel de teen knoflook en hak hem fijn. Hak ook de kruidenblaadjes fijn. Snijd de ham in dunne reepjes.
2 Was de courgettes en schaaf ze met een spiraalsnijder of dunschiller in lange julienneslierten. Rooster de pijnboompitten in een droge wok al omscheppend lichtbruin (doe voorzichtig, ze worden snel te bruin) en schep ze op een bordje.
3 Verwarm de olijfolie in de wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de courgetteslierten erdoor en smoor de courgette in maximaal zes minuten op hoog vuur beetgaar, schep regelmatig om. Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen.
4 Roer de fijngehakte kruiden met de room en wat zout, versgemalen peper en nootmuskaat door de courgette. Schep ook de hamreepjes erdoor en warm alles nog een paar minuten goed door.
5 Schep de courgettespaghetti in warme diepe borden en strooi de kaassnippers en pijnboompitjes erover.
Courgette met ham en pijnboompitjes is een recept van Solo Open Kitchen