rode peper jam

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de steeltjes van de pepers en van de paprika. Snijd de paprika in grove stukken. Je mag de zaadjes van de pepers en paprika laten zitten, deze worden er later uitgezeefd.
  • 2 Hak de pepers en paprika fijn in de keukenmachine en doe ze in een pan met de azijn.
  • 3 Breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes pruttelen.
  • 4 Giet het mengsel in een zeef en vang het sap op. Druk met de bolle kant van een lepel al het vocht uit de pepers. Ik vind het mooi als er straks wat herkenbare pitjes van de peper in de jelly zitten en scheptje daarom een theelepel van het achtergebleven peperprutje terug bij het sap.
  • 5 Je hebt nu ongeveer 150 ml pepersap.
  • 6 Breng het sap opnieuw aan de kook met de suiker, zet het vuur dan lager en laat enkele minuten zachtjes pruttelen totdat de gelei dikker wordt.
  • 7 Schep een klein beetje jelly op een lepeltje en trek je vinger erdoor. Als de streep zichtbaar blijft is de jelly goed.
  • 8 Hij stijft verder op tijdens het afkoelen. Schenk de hete jelly in de jampot en sluit af.

rode peper jam is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept