1 Verwijder de steeltjes van de pepers en van de paprika. Snijd de paprika in grove stukken. Je mag de zaadjes van de pepers en paprika laten zitten, deze worden er later uitgezeefd.
2 Hak de pepers en paprika fijn in de keukenmachine en doe ze in een pan met de azijn.
3 Breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes pruttelen.
4 Giet het mengsel in een zeef en vang het sap op. Druk met de bolle kant van een lepel al het vocht uit de pepers. Ik vind het mooi als er straks wat herkenbare pitjes van de peper in de jelly zitten en scheptje daarom een theelepel van het achtergebleven peperprutje terug bij het sap.
5 Je hebt nu ongeveer 150 ml pepersap.
6 Breng het sap opnieuw aan de kook met de suiker, zet het vuur dan lager en laat enkele minuten zachtjes pruttelen totdat de gelei dikker wordt.
7 Schep een klein beetje jelly op een lepeltje en trek je vinger erdoor. Als de streep zichtbaar blijft is de jelly goed.
8 Hij stijft verder op tijdens het afkoelen. Schenk de hete jelly in de jampot en sluit af.