Portobello met spekjes,courgette

4
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 graden.Pers de knoflook uit in een kommetje en voeg de olijfolie en peper en zout naar smaak toe . Roer door elkaar en zet opzij. Veeg de portobello's schoon en draai de steel eruit.
  • 2 Bak de spekblokjes een 3-4 minuutjes in een met olie ingewreven koekenpan. Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak 2 minuten mee. Schep dan de courgetteblokjes ook 2 minuten mee. Dan de cherrytomaatjes en bak ze ook 3 minuten mee. Breng dit mengsel op smaak met peper uit de molen.
  • 3 Wrijf de buitenkant en de binnenkant van de portobello's in met de knoflookolie. Vul de reuzenchampignons royaal met de spekvulling. Snij de mozzarella in plakken en leg deze op de champignons. Sprenkel er nog wat olijfolie over en een draai uit de peper en zoutmolen en zet ze voor 10 -15 minuten in de oven. Werk , als ze klaar zijn af met een plukje rucola. Helaas vergat ik dat en is zodanig niet op de foto. Deze reuzenchampignon kan ook een voortreffelijk voorgerechtje zijn.

Portobello met spekjes,courgette is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen
15 min Bijgerecht
Bekijk recept