1 Maak de plaattaart van asperges: Verwarm de oven voor op 180C.
2 Rol het deeg mooi uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat of bakmatje. Rol de hoeken om en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bak voor, volgens de instructies op de verpakking.
3 Klop de eieren los met de mascarpone en kruid met versgemalen peper en zeezout. Verdeel dit mengsel over de voorgebakken taartbodem.
4 Was de asperges zorgvuldig, snijd ze overlangs open en wentel ze door de Solo vloeibaar. Kruid goed af met peper en zout. Verdeel de asperges over de taart en zet 15-20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin is.
5 Haal de groentetaart uit de oven en schaaf er krullen Parmezaanse kaas overheen net voor het opdienen. Serveer ze in porties op een mooie houten plank.
6 Maak het seizoensslaatje: Schil de asperges met de dunschiller. Trek daarna met de dunschiller reepjes van de asperges.
7 Was de rapen en bieten zorgvuldig en snijd ze (eventueelmet de mandoline) in flinterdunne schijfjes. Schil de sinaasappel en snijd in fijne plakjes. Vang het vocht op en meng met wat olijf- of hazelnootolie, breng op smaak met peper en zout.
8 Hak de bieslook en dille fijn en meng met de rucola. Schep de raap-,biet – en sinaasappelschijfjes en aspergeschaafsel erdoor en dien op bij de groentetaart.