1 Pel en snijd de uien in dunne partjes. Roer de platte kaas met 2 el van de Becel met een vleugje Olijfolie door elkaar. Voeg de bloem en de oregano toe en kneed met koele hand tot een soepel deeg. Bekleed de met bakpapier beklede vorm ermee. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2 Verhit de rest van de Becel in een sauteerpan en fruit de ui 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak 3 minuten op een hoog vuur mee. Schenk 150 ml water erbij en voeg het kerriepoeder, de komijn en peper naar smaak toe. Stoof de pompoen met de deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar. Neem de deksel van de pan en laat zo nodig de rest van het vocht inkoken. Schep de pompoen op een groot bord en laat het afkoelen tot lauwwarm.
3 Klop de eieren met de melk en peper naar smaak los. Schep het eimengsel met de pompoen door elkaar en verdeel het over de bodem van de vorm. Strooi het amandelschaafsel erover. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 35 minuten gaar. Snijd de pompoentaart in punten en bestrooi met de rucola.