Pompoentaart uit de oven

2
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snijd de uien in dunne partjes. Roer de platte kaas met 2 el van de Becel met een vleugje Olijfolie door elkaar. Voeg de bloem en de oregano toe en kneed met koele hand tot een soepel deeg. Bekleed de met bakpapier beklede vorm ermee. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • 2 Verhit de rest van de Becel in een sauteerpan en fruit de ui 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak 3 minuten op een hoog vuur mee. Schenk 150 ml water erbij en voeg het kerriepoeder, de komijn en peper naar smaak toe. Stoof de pompoen met de deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar. Neem de deksel van de pan en laat zo nodig de rest van het vocht inkoken. Schep de pompoen op een groot bord en laat het afkoelen tot lauwwarm.
  • 3 Klop de eieren met de melk en peper naar smaak los. Schep het eimengsel met de pompoen door elkaar en verdeel het over de bodem van de vorm. Strooi het amandelschaafsel erover. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 35 minuten gaar. Snijd de pompoentaart in punten en bestrooi met de rucola.

Pompoentaart uit de oven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Pompoentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens pompoentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met witte kaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met pecannoten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept