Zoek
Beslagwafels
4
90 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gram gewone bloem
375 ml (spuit)water
375 ml melk
3 tot 4 eieren
150 gram boter
100 gram suiker
7 gram droge gist
2 gram zout
1 zakje vanillesuiker
1 soeplepel olie
Bereiding
1
Verwarm de melk samen met het water tot het lauw is. Neem hiervan een kopje en los daarin de gist op.
2
Voeg de boter toe aan de melk/water zodat deze kan smelten.
3
Zeef de bloem in een diepe kom en maak in het midden een kuiltje.
4
Doe hierin de eidooiers, de (vanille)suiker en de opgeloste gist.
5
Giet de melk/water beetje bij beetje bij de bloem onder voortdurend roeren zodat er geen klontertjes ontstaan.
6
Voeg op het einde het zout toe en dan het stijf geklopte eiwit.
7
Voeg daarna de olie toe.
8
Laat het deeg op een warme plaats gedurende een half uur tot een uur rijzen.
9
Laat het wafelijzer heet worden. Vet het in en begin te bakken.
Beslagwafels is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Oma's beslagwafels
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
Oma's beslagwafels
60 min
Nagerecht
Bekijk recept