Rijstepap basis

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 -Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. In pan met dikke bodem melk met vanillemerg, stokje en mespuntje zout aan de kook brengen.
  • 2 -Vuur zéér laag draaien en eventueel vlamverdeler gebruiken, rijstepap brandt snel aan. Deksel op pan leggen en rijst in ca. 12 minuten gaarkoken. Met houten spatel regelmatig omroeren, ook goed langs de rand van de pan.
  • 3 -Pan van vuur nemen en vanillestokje verwijderen. Rijstepap op smaak brengen met suiker en de in wat melk opgeloste custard. Rijstepap over 4 schaaltjes verdelen.
  • 4 -Lauwwarm eten als rijstebrij of verder laten afkoelen als rijstpudding. Lekker met basterdsuiker, kaneel of rode bessensap.

Rijstepap basis is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Ris a la mande (Deense rijstepap)
40 min Nagerecht
Bekijk recept