1 Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een dunne lap, bestrooi die met de geraspte limoenschil en druk dat met de platte hand in het deeg.
2 Snijd 8 ronde plakken uit het deeg en prik daar wat gaatjes in met een vork.
3 Bekleed de ingevette taartvormpjes met de gaatjes omlaag met het deeg en zet ze 30 minuten in de koelkast.
4 Bak de taartbodempjes blind en bestrijk ze daarna met het losgeklopte eiwit.
5 Klop de eieren met de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Klop eerst de crème fraîche en daarna het limoensap erdoor. Laat het mengsel rusten tot de luchtbellen zijn verdwenen. Verlaag de oventemperatuur tot 140°C. Verdeel de limoenvulling over de taartbodempjes en schuif ze 20 minuten in het midden van de hete oven.
6 Controleer de gaarheid met een punt van een mes die droog moet zijn.
7 Laat de taartjes afkoelen en zet ze vóór het serveren nog 1 uur in de koelkast.