Chocolade-Espuma

6
135 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De room en de melk samen opwarmen, dit mag niet koken en het dan terug laten afkoelen tot ongeveer 40 °C.
  • 2 Daarna eerst de chocolade erbij voegen en deze laten smelten en er dan pas de suiker onderroeren. Nooit laten koken.
  • 3 Terug laten afkoelen tot ongeveer 40 °C.
  • 4 In een espumafles gieten, 2 gaspatronen gebruiken en dit dan 2 uur laten afkoelen in de koelkast.
  • 5 u kan nu de espuma in glaasjes spuiten. Dit is een zeer luchtig dessertje. U kan dit eventueel nog afwerken met een scheutje slagroom er bovenop en een beetje cacao.

Chocolade-Espuma is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Oestertartaar met spinaziewaterkerscoulis en gin-espuma
Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde groenten met espuma van mozzarella
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde zalm met espuma van zwart sesamzaad
120 min Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille met chocolade-espuma en espresso-ijs
120 min Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept