Koffie- karamelmousse

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de poedersuiker smelten in een pannetje tot het een karamel wordt, blus van het vuur met de room en voeg de koffie toe, los alle karamel op, zeef en laat de room goed afkoelen (ca. 2u in de koelkast).
  • 2 Klop de afgekoelde slagroom luchtig op.
  • 3 Klop de eiwitten met het mespuntje zout op in een goed ontvette mengkom en klopper. Als de eiwitten schuimig worden, voeg er dan de griessuiker aan toe en klop verder tot er zich stijve pieken vormen. Meng dit onder de karamelslagroom.
  • 4 Verdeel deze mousse lepelsgewijs in glazen of kommetjes en overgiet met de karamelsaus.
  • 5 Bestrooi met de chocoladeschilfers en dien op.

Koffie- karamelmousse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladekarameltaart met tutti frutti
2 uur-
Bekijk recept
Karamelmousse
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Bevroren Karamelmousse
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Café frappé
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Koffie-crème brûlée met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Spuitchocolade
20 min Nagerecht
Bekijk recept