1 Mix de kastanjes met de koffie en koffielikeur in de keukenrobot tot een gladde puree. Dit gaat beter als je de kastanjes eerst even opwarmt in de microgolfoven.
2 Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad (au bain marie).
3 Klop de slagroom en de suiker op tot er zich halfstijve pieken vormen (tot 3/4 opkloppen).
4 Meng voorzichtig de kastanjepuree met de chocolade en spatel er nadien voorzichtig de slagroom onder.
5 Laat de mousse opstijven in de koeling gedurende minstens 2 uren.
6 Warm de honing op en leg er de 4 kastanjes in voor de garnituur. Verwarm de kastanjes met de honing tot ze mooi glanzend zijn en laat ze afkoelen, bestrooi ze lichtjes met het kaneelpoeder.
7 Verdeel de chocolade-kastanjemousse met behulp van een spuitzak met een gekarteld spuitmondje in 4 glazen, schik telkens een geglaceerde kastanje bovenop de mousse en dien op.