Chocolade-kastanjemousse

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mix de kastanjes met de koffie en koffielikeur in de keukenrobot tot een gladde puree. Dit gaat beter als je de kastanjes eerst even opwarmt in de microgolfoven.
  • 2 Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad (au bain marie).
  • 3 Klop de slagroom en de suiker op tot er zich halfstijve pieken vormen (tot 3/4 opkloppen).
  • 4 Meng voorzichtig de kastanjepuree met de chocolade en spatel er nadien voorzichtig de slagroom onder.
  • 5 Laat de mousse opstijven in de koeling gedurende minstens 2 uren.
  • 6 Warm de honing op en leg er de 4 kastanjes in voor de garnituur. Verwarm de kastanjes met de honing tot ze mooi glanzend zijn en laat ze afkoelen, bestrooi ze lichtjes met het kaneelpoeder.
  • 7 Verdeel de chocolade-kastanjemousse met behulp van een spuitzak met een gekarteld spuitmondje in 4 glazen, schik telkens een geglaceerde kastanje bovenop de mousse en dien op.

Chocolade-kastanjemousse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kastanjemousse
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kastanjemousse met mandarijntjes
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Pannetone Met Kastanjemousse
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Monte Bianco taart
0 min
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept