Aarbeien met sabayon

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de aardbeien en laat ze uitlekken en opdrogen.
  • 2 Neem pas daarna de kroontjes van de vruchten.
  • 3 Klop in een pannetje 2 eidooiers, 2 volle eetlepels witte bastedsuiker en 1 mespuntje rasp van de sinaasappelschil goed los.
  • 4 Voeg onder voortdurend kloppen, 8 eetlepels vers geperst sinaasappelsap toe.
  • 5 Plaats het pannetje boven een zo laag mogelijk afgestelde warmtebron en blijf dan zolang roeren en kloppen tot de saus is gebonden.
  • 6 Let er wel op dat de saus NIET aan de kook komt want dan schift deze!
  • 7 Schenk de saus over de vruchten en dien het gerecht onmiddelijk daarna op.

Aarbeien met sabayon is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meloen met sabayon
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bittere chocolade met sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Rodevruchten cocktail (alcoholvrij)
10 min-
Bekijk recept
Brusselse wafels met rood fruit
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeienkwark met anijs
5 min - Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeiencrumble met vanille-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept