Franse crêpes

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de gezeefde bloem met de eieren. Giet er al roerende beetje bij beetje de melk en de sinaasappellikeur bij. Klop stevig tot alle klontjes weg zijn. Giet het beslag door een zeer fijne zeef in een andere kom. Smelt de boter, laat deze afkoelen en door het beslag roeren. Zet de schaal met het beslag minstens twee uur afgedekt in de koelkast.
  • 2 Vet een kleine koekenpan in met wat gesmolten boter. Roer het beslag nog even door. Doe 2 el van het beslag in de pan, draai de koekenpan goed naar alle kanten zodat het beslag de hele bodem vult. Bak de crêpe ongeveer één minuut, tot de randen lichtbruin zijn. Keer hem dan om en bak de andere kant ook ongeveer een minuut. Laat het flensje uit de pan op een bord glijden en vul het met vruchten (bijvoorbeeld aardbeien) of ijs.

Franse crêpes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Crèpe d'amour met kaneelappels en cognac
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crêpes Suzette
100 min Nagerecht
Bekijk recept
Crêpes Nanette met roomijs
Bekijk recept
Crêpes met verse aardbeien slagroom en vanille-ijs
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept