2 klop de eidooiers met de poedersuiker en de vanillesuiker au-bain marie schuimig
3 laat de melk met opengesneden vanillestokje op een zacht vuurtje trekken (10 minuten)
4 verwijder het vanillestokje en klop de melk door het ei-suikermengsel tot dit lobbig gebonden is voeg de gelantine toe. klop de helft van de room op en meng dat met het andere mengsel vet de vorm met de olie in giet het mengsel in de vorm.
5 laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. voor de saus de munt met de over gebleven room 15 minuten laten trekken op een zacht vuurtje de munt verwijderen. smelt de chocolade in de magnetron gedurende 2 minuten op 500 watt voeg de room en de suiker toe klop tot een gebonden saus is verkregen
6 dompel de vorm met de mouse in heet water, stort hem op een plank en snijd er plakken van.
7 verdeel dit over de borden en schenk de saus er omheen garneer dit met wat fruit en chocoladekrullen
Vanillemouse met chocolade-muntsaus is een recept van Solo Open Kitchen