3 Rooster de sesamzaadjes in een droge pan en doe ze vervolgens bij de room.
4 Klop de eierdooiers romig met de suiker en voeg er al roerend de lauw-warme room bij. Verdeel dit mengsel over 4 schaaltjes en zet de schaaltjes in een diepe ovenschaal.
5 Giet heet water rond de schaaltjes en zet alles in de oven.
6 Gaar de crème brûlée in 35 min. tot 1 uur in de oven, de benodigde tijd hangt van verschillende factoren af maar je kan het eenvoudig controleren door tegen een schaaltje te tikken, de crème mag niet meer bewegen in het midden.
7 Laat afkoelen en zet min.4 uur afgedekt in de koelkast.
8 Warm de honing op met de bosbessen en laat zachtjes sudderen tot een compote, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
9 Neem de schaaltjes crème brûlée uit de koelkast en laat enkele minuten staan. Zo kan eventuele condens wegtrekken en kunnen de schaaltjes op temperatuur komen om te vermijden dat ze gaan stukspringen tijdens het branden.1
0 Bestrooi de crème brûlée met suiker en brand af.1
1 Serveer met bosbessencompote en vanille-ijs.
Crème brûlée met sesam en bosbessen is een recept van Solo Open Kitchen