Pannenkoekjes met ricotta

6
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits de eieren.
  • 2 Roer de ricotta met de melk en eierdooiers in een kom.
  • 3 Zeef er de bloem en het bakpoeder bij en meng goed, zorg dat er geen klonters zijn.
  • 4 Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
  • 5 Spatel ze voorzichtig door het ricottamengsel.
  • 6 Verhit een weinig solo in een koekenpan.
  • 7 Doe per pannenkoekje een grote eetlepel deeg in de pan.
  • 8 Bak zowat 2 minuten op een matig vuur tot de onderkant goudbruin is, draai om en bak de andere kant ook goudbruin.
  • 9 Herhaal dit tot het deeg op is.1
  • 0 Bestuif de pannenkoekjes met poedersuiker en seveer, eventueel met een bolletje vanille-ijs.1
  • 1 Tip: is heerlijk en voedzaam als ontbijt.

Pannenkoekjes met ricotta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Haver-banaanpannenkoekjes
50 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Havermout-maïspannenkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenpannenkoekjes met pecannoten
25 min
Bekijk recept
Blauwebessenpannenkoekjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept