Zoek
Pannenkoekjes met ricotta
6
50 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 eieren
350 gr ricotta
185 ml melk
140 gr bloem
1 kl bakpoeder
snuifje zout
solo, bakken & braden
poedersuiker
Bereiding
1
Splits de eieren.
2
Roer de ricotta met de melk en eierdooiers in een kom.
3
Zeef er de bloem en het bakpoeder bij en meng goed, zorg dat er geen klonters zijn.
4
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
5
Spatel ze voorzichtig door het ricottamengsel.
6
Verhit een weinig solo in een koekenpan.
7
Doe per pannenkoekje een grote eetlepel deeg in de pan.
8
Bak zowat 2 minuten op een matig vuur tot de onderkant goudbruin is, draai om en bak de andere kant ook goudbruin.
9
Herhaal dit tot het deeg op is.1
0
Bestuif de pannenkoekjes met poedersuiker en seveer, eventueel met een bolletje vanille-ijs.1
1
Tip: is heerlijk en voedzaam als ontbijt.
Pannenkoekjes met ricotta is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haver-banaanpannenkoekjes
50 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Havermout-maïspannenkoekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenpannenkoekjes met pecannoten
25 min
Bekijk recept
Blauwebessenpannenkoekjes
30 min
Nagerecht
Bekijk recept