1 Breng 250ml van de kokosmelk aan de kook met de suiker.
2 Voeg de rest van de kokosmelk toe.
3 Meet van deze bereiding 500ml f, voeg de kokoslikeur toe en zet dit in de koeling. Doe deze bereiding in een ijsbereider wanneer deze koud is en zet het ijs in de diepvries om verder op te stijven.
4 Meet van de resterende kokosmelkbereiding 250ml af en warm lichtjes op in een pannetje tot lauwwarm is.
5 Week de gelatine in ijskoud water, pers het gelatineblaadje uit en los op in verwarmde massa. Verdeel over 4 diepe borden of schaaltjes en zet in koelkast om op te stijven.
6 Breek de verse kokosnoot open en haal het vruchtvlees eruit. Giet het vocht door een zeef bij de resterende 250ml kokosmelk.
7 Rasp de verse kokos.
8 Verwarm 150g suiker met 300ml water en doe er het grootste deel van de vers geraspte kokos bij. Laat dit 1 uur zachtjes koken tot het water tot 1/3 gereduceerd is. Laat afkoelen.
9 Afwerking: Bestrooi de 4 diepe borden met de opgesteven kokosbereiding met de overige geraspte kokos en schik telkens wat gekonfijte kokos in het midden. Verwarm de resterende kokosmelk zonder te laten koken en mix schuimig met een staafmixer. Verdeel de kokossorbet over de 4 borden en werk af met het bekomen kokosschuim. Dien meteen op.