crème brulée

8
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 100°C.
  • 2 Warm de room op een zacht vuurtje op.
  • 3 Snijd het vanillestokje eerst in tweeën, haal het merg eruit en voeg dit toe aan de room.
  • 4 Klop de eigelen samen met de suiker tot een witte massa en voeg er de room aan toe.
  • 5 Doe de massa in vuurvaste potjes.
  • 6 Zet dit in een oven van 95° C gedurende anderhalf uur. Indien na anderhalfuur de creme niet gesteven is, laat je deze nog wat verder in de oven, het duurt lang eer ze mooi opgesteven is.
  • 7 Laat daarna afkoelen.
  • 8 Strooi een beetje rietsuiker op de crème en brand met een bunsenbrander.

crème brulée is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept