Zoek
Mascarponemousse met karamel van balsamico
4
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 gr mascarpone
65 gr eiwit
65 gr suiker
50 gr room
Voor de karamel:
50 cl balsamico-azijn
50 gr suiker
Bereiding
1
Maak eerst de karamel:
2
Breng de balsamico-azijn en de suiker aan de kook in een op 115° voorverwarmde oven.
3
Als het een mooie vloeibare karamel is, uit de oven halen en laten afkoelen.
4
Klop de room op tot slagroom.
5
Sla het eiwit met de suiker tot schuim en voeg dat beetje bij beetje toe aan de mascarpone.
6
Roer er nu de opgeklopte slagroom door.
7
Maak quenellen van het mascarponemengsel, leg deze op dessertbordjes en overgiet de mousse met de koude karamel.
Mascarponemousse met karamel van balsamico is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min
Voorgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Passievruchtgelei met mascarponemousse
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Meloengranité met cake en mascarponemousse
Nagerecht
Bekijk recept
Pesto-mascarponemousse
10-20 min -
Bekijk recept
Honing-Mascarponemousse
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
Bekijk recept