Poffertjes: basisrecept met gist

4
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem met het zout in een ruime mengkom.
  • 2 Los de gist op in een kopje lauwe melk. Vermeng met 1½ dl lauwe melk, voeg er de suiker aan toe en klop op tot een gladde massa.
  • 3 Maak een kuiltje in de bloem. Schenk er in een straaltje de melk in en roer goed om. Voeg er het ei aan toe en klop het met de garde door het mengsel. Doe er de rest van de melk bij en klop flink op, tot het beslag mooi glad is. Dek het af en laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
  • 4 Bestrijk met een keukenpenseel de kuiltjes van de poffertjespan met bakolie. Laat de pan goed heet worden. Vul de kuiltjes voor tweederde met beslag. Bak op een middelmatig vuur tot de bovenkant van de poffertjes bijna droog is. Keer de poffertjes om en laat ook de andere kant goudbruin bakken op een zo hoog mogelijk vuur.
  • 5 Vet bij elke nieuwe bakbeurt de pan weer goed in, anders blijven de poffertjes kleven.

Poffertjes: basisrecept met gist is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatenfocaccia
1u5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hotdog op de bbq
25 min Snack
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap plaatpizza
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spiesjes van poffertjes met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Poffertjes met gebakken kaneelappeltjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Karnemelkpoffertjes met ananas
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Poffersticks
15 min Snack
Bekijk recept