1 Zeef de bloem met het zout in een ruime mengkom.
2 Los de gist op in een kopje lauwe melk. Vermeng met 1½ dl lauwe melk, voeg er de suiker aan toe en klop op tot een gladde massa.
3 Maak een kuiltje in de bloem. Schenk er in een straaltje de melk in en roer goed om. Voeg er het ei aan toe en klop het met de garde door het mengsel. Doe er de rest van de melk bij en klop flink op, tot het beslag mooi glad is. Dek het af en laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
4 Bestrijk met een keukenpenseel de kuiltjes van de poffertjespan met bakolie. Laat de pan goed heet worden. Vul de kuiltjes voor tweederde met beslag. Bak op een middelmatig vuur tot de bovenkant van de poffertjes bijna droog is. Keer de poffertjes om en laat ook de andere kant goudbruin bakken op een zo hoog mogelijk vuur.
5 Vet bij elke nieuwe bakbeurt de pan weer goed in, anders blijven de poffertjes kleven.
Poffertjes: basisrecept met gist is een recept van Solo Open Kitchen