1 oven voorverwarmen op 180° gr smelt de chocolade au bain marie, roer de boter, 100 gr poedersuiker en het zakje vanillesuiker bij elkaar tot het kruimelig wordt, smilts de eieren, klop de eierdooiers luchtig en voeg dit al spatelend aan de massa toe, voeg de gesmolten chocolade toe, klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf en spatel door de bloem, voeg nu de 2 maasa's samen, hoe korter het mengen hoe luchtiger het deeg is, beboter een springvorm, de massa erin doen en glad strijken, de taart in het midden van de oven en 60 min bakken, het deeg moet veerkrachtig blijven, de taart uit de vorm halen en in het midden doorsnijden, verwarm de abrikozengelei en strijk de helft op de onderste schijf, leg de bovenster erop en strijk de rest van de gelei erop, voor de glazuur de chocolade, de poedersuiker het water en het klontje boter aan de kook brengen laat afkoelen tot 37° en strijk gelijkmatig op de taart, verdeel het gmazuur ook zoveel mogelijk over de zijkant