Zoek
Bosvruchten met crumble en mascarponesaus
6
20 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
750 gram bosvruchten (uit de diepvries)
enkele lepels balsamicoazijn met frambozensmaak
125 gram griessuiker
250 gram boter
250 gram bloem
250 gram griessuiker
250 gram amandelpoeder
250 gram mascarpone
65 gram suiker
een beetje room
een scheutje amaretto
1 eidooier
Bereiding
1
Klop de mascarpone op met de suiker (65 g), een beetje room, de amaretto en de eidooier.
2
Laat trekken in de koelkast.
3
Meng het fruit met de griessuiker (125 g) en de balsamicoazijn.
4
Laat trekken op kamertemperatuur.
5
Maak de crumble met telkens 250 gram : boter, bloem, griessuiker en amandelpoeder.
6
Verdeel het fruit over een vuurvaste schaal.
7
Giet de crumble over het fruit en laat 15 minuten bakken in een oven van 160°.
8
Opdienen met de mascarponecrème en eventueel nog een bolletje vanilleijs.
9
(Voor een magere crème kan je ook ricotta gebruiken).
Bosvruchten met crumble en mascarponesaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Italiaanse broodschotel met champignons
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten-mascarponesaus
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Broccoli cheese met penne en mascarponesaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortelloni met mascarponesaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothiebowl met bosvruchten en cacao
10 min
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min
Nagerecht
Bekijk recept