1 Verwarm slagroom met melk, suiker en chocolade in een steelpan op matig vuur. Roer 4-5 minuten tot de suiker is opgelost en de chocolade gesmolten. Draai het vuur wat hoger en verwarm het chocolademengsel op matig tot hoog vuur bijna tot het kookpunt. Neem dan direct van het vuur.
2 Laat intussen de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water tot ze zacht zijn. Knijp ze uit, voeg ze toe aan het warme chocolademengsel en klop tot de gelatine is opgelost. Schenk het mengsel door een fijne zeef en verdeel het over zes ramekinbakjes (kleine soufflébakjes voor één persoon) van 110ml, dek ze af met plasticfolie en zet 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast tot ze opgesteven zijn.
3 Doop de vormpjes enkele seconden in heet water, laat een mes langs de randen glijden zodat ze loskomen en stort ze op borden.
4 Serveer ze met een schepje geklopte room en sinaasappelschijfjes.
5 Bereiden ongeveer 15 minuten, opstijven ongeveer 4 uur - 1 nacht