Chocolade panna cotta

6
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm slagroom met melk, suiker en chocolade in een steelpan op matig vuur. Roer 4-5 minuten tot de suiker is opgelost en de chocolade gesmolten. Draai het vuur wat hoger en verwarm het chocolademengsel op matig tot hoog vuur bijna tot het kookpunt. Neem dan direct van het vuur.
  • 2 Laat intussen de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water tot ze zacht zijn. Knijp ze uit, voeg ze toe aan het warme chocolademengsel en klop tot de gelatine is opgelost. Schenk het mengsel door een fijne zeef en verdeel het over zes ramekinbakjes (kleine soufflébakjes voor één persoon) van 110ml, dek ze af met plasticfolie en zet 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast tot ze opgesteven zijn.
  • 3 Doop de vormpjes enkele seconden in heet water, laat een mes langs de randen glijden zodat ze loskomen en stort ze op borden.
  • 4 Serveer ze met een schepje geklopte room en sinaasappelschijfjes.
  • 5 Bereiden ongeveer 15 minuten, opstijven ongeveer 4 uur - 1 nacht

Chocolade panna cotta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus
200 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept