Zoek
Speculoos appeltaart
8
40 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 pak bladerdeeg
175 gr speculooskoekjes
3 dl pasteibakkersroom
3 appels
1 soeplepel suiker
afdekgelei
1 liter melk
2 eierdooiers
100 gr vanillepoeder
200 gr suiker
Bereiding
1
Leg het bladerdeeg in een plat bakblik prik erin
2
Breek de speculooskoekjes in een plastieken zakje
3
Giet dan over het bladerdeeg
4
1 liter melk met de helft van de suiker aan de kook brengen
5
Wanneer de melk gaat koken voeg dan een beetje kokende melk bij de eiermengsel
6
Daarna wordt het mengsel bij de melk gegoten
7
Zeer goed laten koken om het verwateren tegen te gaan
8
De vanillepoeder met de rest van de suiker mengen met een beetje koude melk erbij gieten
9
Dan de pasteibakkersroom over de speculoos gieten1
0
Beleg het geheel met een laagje appels je mag ze er een beetje induwen1
1
bak gedurende 30 minuten op 200C°1
2
Dan bestrijken met afdekgelei
Speculoos appeltaart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Omgekeerde appeltaart
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min
Gebak
Bekijk recept
Gebak met speculoos en clementines
Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met muesli
15 min
Bekijk recept
Kleine crumbles van appelen-veenbessen met speculoos
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appelcompote met speculoos
20 min
Nagerecht
Bekijk recept