1 Voor de nougat: laat de suiker karameliseren in een geschikte pan, neem van het vuur wanneer de suiker donker kleurt en meng er voorzichtig de noten onder. Stort alles uit in een met olie ingesmeerde vuurvaste schaal. Laat afkoelen.
2 Hak vervolgens de noten fi jn met een oud mes of voorzichtig in een geschikte foodprocessor.
3 Klop de slagroom 3/4 stijf.
4 Maak een mengkom vetvrij door ze met een azijn bevochtigd doekje schoon te maken.Klop de eiwitten stijf en voeg er tijdens het kloppen (vanaf het moment ?dat de eiwitten schuimig worden) de bloemsuiker bij. Klop tot je mooie stevige pieken bekomt.
5 Meng de slagroom en de eiwitten met de Elixir d’Anvers en de gehakte noten (houd nog wat noten apart voor de decoratie) en verdeel dit over de vormpjes ?of in een cakevorm. De vormpjes kan je best voorbereiden met bakpapier. Dat maakt het eenvoudiger om ze te ontvormen.
6 Laat dit enkele uren invriezen, ontvorm ze en serveer met wat karamelsaus en wat gehakte noten.