2 • Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje
3 • Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart
4 • Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben
5 • Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel
6 • Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit
7 • Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang:
8 ze moeten nog een beetje krokant zijn
9 • Leg ze op de bodem van een kom 1
0 • Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème 1
1 • Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus 1
2 speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. 1
3 Herhaal dit dan nog een keer 1
4 • Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven 1
5 • Strooi vlak voor het opdienen met een bloemsuikerzeef1