Bosvruchten-Kwarktaart

6
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de kruimelkorst door de koekkruimels en gesmolten boter goed door elkaar te menden. Verdeel het deeg over de bodem en de kant van een ingevette springvorm van ongeveer 22cm doorsnede. Laat deze ongeveer 20 minuten opstijven in de koelkast.
  • 2 In tussentijd het water aan de kook brengen, de gelatineblaadjes uitknijpen en in het water laten oplossen (wel van het vuur halen). De kwark gladroeren met het citroensap en de suiker. Nu de slagroom er voorzichtig doorroeren. De bosvruchten pureren met een mixer. (houd 100gr bosbessen apart om te garneren). De ene helft van de opgeloste gelatine bij de kwark voegen en de andere helft bij de bosvruchten voegen. Giet beide mengels door elkaar en dan in springvorm en laat de taart min. 4 uren opstijven in de koelkast. Snijd in mooie punten en garneer met de overige bosvruchten en eventueel muntblaadjes en slagroom.
  • 3 TIP: Dit dessert kan gemakkelijk 1 of 2 dagen van tevoren worden gemaakt.

Bosvruchten-Kwarktaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kwarktaart met aardbeien
35 min Gebak
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Feestelijke bramen-kwarktaart
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Smoothiebowl met bosvruchten en cacao
10 min
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept