1 Maak de kruimelkorst door de koekkruimels en gesmolten boter goed door elkaar te menden. Verdeel het deeg over de bodem en de kant van een ingevette springvorm van ongeveer 22cm doorsnede. Laat deze ongeveer 20 minuten opstijven in de koelkast.
2 In tussentijd het water aan de kook brengen, de gelatineblaadjes uitknijpen en in het water laten oplossen (wel van het vuur halen). De kwark gladroeren met het citroensap en de suiker. Nu de slagroom er voorzichtig doorroeren. De bosvruchten pureren met een mixer. (houd 100gr bosbessen apart om te garneren). De ene helft van de opgeloste gelatine bij de kwark voegen en de andere helft bij de bosvruchten voegen. Giet beide mengels door elkaar en dan in springvorm en laat de taart min. 4 uren opstijven in de koelkast. Snijd in mooie punten en garneer met de overige bosvruchten en eventueel muntblaadjes en slagroom.
3 TIP: Dit dessert kan gemakkelijk 1 of 2 dagen van tevoren worden gemaakt.