Lauwwarme chocolade met vanille-ijs

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2 Smelt de boter en de grof gehakte chocolade au bain marie en geef er een paar slagen met een eierklopper door.
  • 3 Voeg de eieren toe en klop opnieuw.
  • 4 Voeg nu de suiker toe, roer opnieuw, en roer er als laatste de bloem en de gist door.
  • 5 Het deeg moet mooi glad en homogeen zijn.
  • 6 Boter vormpjes van 8 cm diameter en 4 à 5 cm hoog lichtjes in met wat zachte hoeveboter.
  • 7 Plaats de vormpjes op bakpapier op een bakplaat.
  • 8 Vul de vormpjes tot op halve hoogte met het chocoladedeeg en bak ze 10 minuten in de warme oven.
  • 9 Haal de (lauwe) fondants met een fijn mesje voorzichtig uit de vormpjes.1
  • 0 Leg op mooie dessertborden samen met een bolletje vanille-ijs, versier met een takje munt.1
  • 1 De fondant moet van buiten stevig zijn en binnenin nog lopende.1
  • 2 Het fijne is het koude ijs met de lauwe chocolade.

Lauwwarme chocolade met vanille-ijs is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme posteleinsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme couscous met groenten en kruidenricotta
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept