1 Doe 6 eetlepels water, het citroensap en de helft van de suiker in een steelpan en verhit al roerend tot er een lichtbruine siroop (caramel) gevormd is.
2 Giet deze caramel in een vuurvaste schaal van circa 1,5 liter inhoud en laat afkoelen.
3 Verwarm de melk in een kookpot tot net onder het kookpunt en roer er de vanillesuiker onder.
4 Haal van het vuur en zet een deksel op de pot zodat het warm blijft, maar roer regelmatig om zodat er geen velletje op melk komt.
5 Breek de eieren in een kom en klop er de rest van de suiker bij, klop minstens 2 minuten.
6 Klop dit mengsel door de warme melk.
7 Verwarm de oven voor op 160°.
8 Giet de crème op de caramel in de vuurvaste schaal en zet gedurende 1 uur in de oven, liefst in een grotere schaal gevuld met water, bain-marie.
9 Prik na 45 minuten met een mes in de crème, de crème is gaar als het mes er droog uitkomt.1
0 Laat op een koele (koelkast of...) afkoelen tot hij opgediend moet worden.1
1 Haal uit de koelkast en dompel de bodem van de schaal in een zeer heet waterbad zodat de caramel smelt en dus gemakkelijk loskomt.1
2 Snijd de randen van de crème los met een mes.1
3 Leg een ondiepe maar grotere schaal op de schaal van de crème caramel en draai de schaal in een vloeiende beweging om.1
4 Lekker met een glaasje bubbels.1
5 Opgelet met spatten van de hete caramel, veroorzaakt ernstige brandwonden.