Tiramisu met Speculaas en Amandelaroma

8
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Scheid de eiwitten van de eigelen en klop ze beiden op met 3 eetlepels suiker.
  • 2 Klop het eigeel tot een schuimige massa en roer de mascarpone erdoor.
  • 3 Klop het eiwit tot een vaste massa, en spatel voorzichtig onder het eigeel en de mascarpone.
  • 4 Maak sterke koffie en doe er wat amandelaroma erdoor (naar eigen smaak de hoeveelheid).
  • 5 Dip de speculaaskoekjes in de koffie en schik ze in een schaal (laat wat plaats tussen de koekjes).
  • 6 Leg een mooie laag van het mengsel bovenop en begin dan opnieuw met de speculaaskoekjes. Stapel een 3-tal laagjes boven elkaar.
  • 7 Laat het een nachtje rusten in de koelkast.
  • 8 Bestrooi voor het opdienen crumblespeculaas erover.
  • 9 Smakelijk!

Tiramisu met Speculaas en Amandelaroma is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paascake met mangoglazuur en cantuccini
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelgelei met sinaasappel en lychees
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Javanais voor de tofste papa
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Mousseline van peren met amandelen
10 min
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept