Rijstpap met vijgenconfituur

4
0 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst 5 minuten in licht gezouten water. Giet af, spoel de korrels met lauw water en doe ze in een vergiet.
  • 2 Verwarm de melk met de citroenschil, de boter en de suiker. Roer 2 à 3 minuten en verwijder de schil weer.
  • 3 Doe de rijst bij de melk, roer en breng aan de kook. Zet het vuur heel laag, doe het deksel op de pan en laat in 25 minuten gaar worden, zonder te roeren.
  • 4 Vul 4 kleine glazen voor de helft met de rijst. Bedek met een dun laagje confituur en schep er dan de rest van de rijst in.
  • 5 Laat afkoelen en zet 24 uur in de koelkast. Bestrooi met kaneel en serveer goed koud.
  • 6 Tip: Vervang de vijgenconfituur door een andere confituur, zoals: abrikozen, vier vruchten.....

Rijstpap met vijgenconfituur is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ambachtelijke Franse kaasplank
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Hindensteak, vijgenchutney en gebakken krielaardappelen met rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasie van Fondant de Brebis
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kheer
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap met sojamelk en kruidensiroop
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op z’n Venetiaans
35 min Nagerecht
Bekijk recept