amerikaanse donuts

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Los de gist op met de eetlepel suiker in het warme water.
  • 2 Laat de boter in de melk smelten en giet de tot lauw afgekoelde melk bij het water met de gist.
  • 3 Voeg de 150 gr. suiker, 1/2 tl nootmuskaat, 2 tl zout, 2 grote losgeklopte eieren toe.
  • 4 Kneed de bloem met de vloeistof tot een zacht deeg.
  • 5 Laat het deeg toegedekt op een warme plaats rijzen.
  • 6 .Vorm van het deeg dan kleine ballen en duw er in het midden een gat in met de steel van een houten lepel.
  • 7 Laat ze zo nog 40min op een warme plaats staan en bak ze dan in de hete frituur goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en wentel ze dan door het mengsel van kaneel en suiker.
  • 8 Let wel op dat je het deeg goed kneed. het moet echt soepel zijn. Je kan ze, als ze afgekoeld zijn in gesmolten chocola dopen en daarna versieren met vruchtenhagel, of andere versiersels

amerikaanse donuts is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Donut uit de oven
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Party Donuts
20 min
Bekijk recept
Aardappeldonuts
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
DONUTS
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Kalkoenworstenbroodjes met gevulde sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaans-Amerikaanse lasagne
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chimichurri (Zuid-Amerikaanse kruidensalsa)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse pancakes
15 min
Bekijk recept