1 Doe in de blender de 50 gram fijne suiker en de amaretto samen met de aardbeien. Mix dit tot een glad mengsel.
2 Doe dan de eierdooiers met de vanillesuiker en de andere 50 gram suiker in een kom en klop dit tot u een lichtgeel luchtig mengsel bekomt. Voeg dan aan dit mengsel de 500 gram marscarpone bij en roer opnieuw om.
3 Klop nu de eiwitten stijf en roer deze onder het marscarponemengsel.
4 Neem nu een schotel en leg onderaan een laag marscarponemengsel.
5 Leg daarbovenop de koekjes en overgiet met de aardbeiensaus.
6 Doe dit nu nog een keer zodat u twee lagen van hetzelfde boven elkaar heeft maar eindig met een laag marscarponemengsel.
7 Bestrooi dit nu met de geraspte witte chocolade en versier met aardbeien en eventueel met wat slagroom.
8 Laat dit daneen nachtje in de figo staan en het is mooi opgesteven en smaakt heerlijk door.
9 Smakelijk.1
0 U kan dit ook perfect doen met rode bessen. Ook zeer lekker.1
1 NB : Dit is mijn versie van het aangepast Solo Tiramisu recept.
Aardbeientiramisu à la Véronique is een recept van Solo Open Kitchen