2 -Laat de gelatineblaadjes 10 min. weken in koud water. Laat uitlekken en knijp uit. Doe het water weg en behoudt de blaadjes).
3 -Klop de room stijf
4Voorbereiding :
5 Doe de aardbeien en 2 eetlepels suiker in een steelpannetje en breng het aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 10 minuutjes zachtjes sudderen (vergeet niet af en toe te roeren). Mix nu de aardbeien fijn en ROER er de gelatineBLAADJES onder.
6 Roer de helft van de stijfgeklopte room onder de aardbeienpuree en schep in glaasjes, zet in de koelkast.
7 Scheid het eiwit van het eigeel. Mix de eierdooier samen met 1 eetlepel suiker tot een gladde (bijna) witte massa.
8 Smelt de witte chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een (hittebestendige) kom in een kookpot met heet water) er roer onder het eiermengsel. Roer er ook de andere helft van de opgeklopte room onder.
9 Klop het eiwit stijf en roer het (met een houten lepel) voorzichtig door de chocoladebereiding.1
0 Haal nu de aardbeienmousse (als hij voldoende is opgesteven zodat het niet mengt) uit de koelkast en verdeel de witte chocoladebereiding over de gekoelde aardbeienmousse. Laat die nu een paar uur opstijven in de koelkast.