Zoek
Wiener Topfen Schmarrn
4
15 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
125 gr rozijnen
150 gr bloem
200 gr verse kaas (kwark)
30 gr boter
1 snuifje kruiden: suiker, zout, kaneel
Bereiding
1
Gerecht uit de Duitse keuken:
2
Wel de rozijnen enkele minuten in heet water en laat ze uitlekken.
3
Vermeng bloem, zout en rozijnen en roer dit met een vork door de verse kaas.
4
Smelt de boter in een pan en bak hierin het kwarkmengsel tot het lichtbruin kleurt.
5
Strooi suiker en kaneel over de Wiener Topfen Schmarrn.
6
Kan als bijgerecht of nagerecht gemaakt worden maar dit is ook zeer lekker als zondagse ontbijtkoek (redelijk zwaar)!
Wiener Topfen Schmarrn is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kaiser Schmarrn
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Kwark Schmarrn
20-30 min -
Bekijk recept
Weense Kirschenscharrn
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Kalkoen Milanese
Bekijk recept
Wiener Goulash
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wiener Backhuhn
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wiener Brood
30-60 min -
Bekijk recept