Zoek
Rijstpap
8
45 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1,2 liter volle melk
140 gr dessertrijst
1 vanillestokje
140 gr suiker
1 ei
1 saffraanpoeder of draadjes
1 kaneelstokje
1 klontje boter
8 speculoos
Bereiding
1
Spoel de kom waarin je de rijstpap wil bereiden goed om het koud water.
2
Laat de dessertrijst onder koud stromend water goed uitlekken.
3
Smelt het klontje boter, voeg de rijst toe en roer goed om.
4
Giet de melk er bij, voeg de in 2 gesneden vanillestok en kaneelstok toe en laat garen op een zacht vuurtje.
5
Voeg de suiker en de saffraan toe na 30 minuten koken.
6
Splits ondertussen het ei en klop het eiwit stevig op.
7
Laat nog 10 minuten verder koken, maar blijf roeren tot de rijst gaar is.
8
Meng het eigeel onder de gare rijstpap en schep als laatste het stijfgeklopte eiwit onder de rijstpap.
9
Haal de vanillestok en de kaneelstok uit de rijstpap en schep in kommetjes.1
0
Werk af met wat speculooskruimels.
Rijstpap is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kheer
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap met sojamelk en kruidensiroop
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op z’n Venetiaans
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kheer
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap met sojamelk en kruidensiroop
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op z’n Venetiaans
35 min
Nagerecht
Bekijk recept