Baklava

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 • Ontdooi het filodeeg en snij in vellen ter grootte van de ovenschotel.
  • 2 • Smelt de boter en smeer de ovenschotel hier goed mee in.
  • 3 • Smeer de vellen filodeeg in met boter.
  • 4 • Leg 5 à 6 lagen beboterde vellen op de bodem van de ovenschotel.
  • 5 • Cutter de noten met de suiker en de kaneel en strooi hiervan een laagje in de ovenschotel op het deeg. Besprenkel met oranjebloesem en leg hierover 5 à 6 lagen beboterde vellen filodeeg.
  • 6 • Bestrooi nogmaals met het notenmengsel en besprenkel met oranjebloesem. Druk alles goed aan.
  • 7 • Bedek alles met 5 à 6 beboterde vellen filodeeg en snij het geheel in vierkante blokken. Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 20 minuten.
  • 8 • Warm de honing op en bestrooi met kaneel. Haal de ovenschotel uit de oven en overgiet met de warme honing.
  • 9 • Laat de baklava 4 uur rusten alvorens te serveren

Baklava is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava met pistache
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava met pistache
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept