Abrikozenbrûlée

4
160 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet het sinaasappelsap in een kom en laat de abrikozen er minstens 1 uur in weken.
  • 2 Breng het sap en de abrikozen langzaam in een kleine pan aan de kook. Laat ze 20 min pruttelen. Pureer ze met de staafmixer.
  • 3 Klop de eierdooiers en de suiker schuimig.
  • 4 Doe de yoghurt in een kleine pan. Voeg de room en het vanille extract toe en breng het custard op een laag vuur aan de kook.
  • 5 Giet het yoghurtmengsel al roerend bij de eieren. Zet de schaal boven een pan met kokend water.
  • 6 Blijf roeren tot alles indikt. Verdeel het abrikozenmengsel over 6 schaaltjes en giet de custard erbij.
  • 7 Laat de desserts wat afkoelen en zet ze vervolgens minstens 1 uur in de koelkast.
  • 8 Strooi de rietsuiker over de custard en zet de desserts onder een voorverwarmde gril tot de suiker smelt.
  • 9 Laat het afkoelen. 1
  • 0 Tik, voordat u de brûlées serveert, met de bolle kant van een lepel op de karamellaag zodat hij breekt.

Abrikozenbrûlée is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker