Zoek
Abrikozenbrûlée
4
160 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
125 g ongezwavelde gedroogde abrikozen
1.5 dl sinaasappelsap
4 eierdooiers
2 el poedersuiker
1.5 dl yoghurt
1.5 dl room
1 tl vanille extract
90 g rietsuiker
schuimkoekjes (om erbij te serveren, optioneel)
Bereiding
1
Giet het sinaasappelsap in een kom en laat de abrikozen er minstens 1 uur in weken.
2
Breng het sap en de abrikozen langzaam in een kleine pan aan de kook. Laat ze 20 min pruttelen. Pureer ze met de staafmixer.
3
Klop de eierdooiers en de suiker schuimig.
4
Doe de yoghurt in een kleine pan. Voeg de room en het vanille extract toe en breng het custard op een laag vuur aan de kook.
5
Giet het yoghurtmengsel al roerend bij de eieren. Zet de schaal boven een pan met kokend water.
6
Blijf roeren tot alles indikt. Verdeel het abrikozenmengsel over 6 schaaltjes en giet de custard erbij.
7
Laat de desserts wat afkoelen en zet ze vervolgens minstens 1 uur in de koelkast.
8
Strooi de rietsuiker over de custard en zet de desserts onder een voorverwarmde gril tot de suiker smelt.
9
Laat het afkoelen. 1
0
Tik, voordat u de brûlées serveert, met de bolle kant van een lepel op de karamellaag zodat hij breekt.
Abrikozenbrûlée is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker