Zoek
Samba
4
45 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g bloem
40 g gist
100 g boter
75 g suiker
3 eieren
3/4 glas melk
1 snufje zout
600 g abrikozencompte
2 gelatineblaadjes
1/2 l slagroom
1 zakje vanillesuiker
suiker naar eigen smaak
witte chocolade
Bereiding
1
Verwarm de melk tot ze lauw is.
2
Verbrokkel de gist erin en een beetje suiker.
3
Maak van de bloem en het snufje zout een berg met in het midden een kuiltje.
4
Kluts de eieren erin en voeg het melk-gistmengsel toe. Kneed het deeg met de suiker en voeg tot slot ook de zachte boter toe.
5
Laat het deeg op een warme plaats rijzen. Week ondertussen de gelatineblaadjes in water.
6
Verwarm de compote, haal de pan van het vuur en doe de uitgeknepen gelatine erbij.
7
Rol het deeg uit in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm van circa 28 cm.
8
Schenk de compote erover.
9
Bak het deeg ongeveer 20 minuten op 180°C. 1
0
Klop de room op met de suiker en de vanillesuiker en zet in de koelkast terwijl de taart afkoelt. 1
1
Garneer de taart met de opgeklopte slagroom en bestrooi met witte chocoladeschilfers (geraspt met een dunschiller). 1
2
SMAKELIJK! (echt superlekker)
Samba is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Dave Myers & Si King's kruidige cajunkip met aardappelpartjes en bieslookdip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Seitan Al Samba
30-60 min -
Bekijk recept
romige scampi's
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lekker Makkelijk Pitabroodje
10-20 min -
Bekijk recept
Dave Myers & Si King's kruidige cajunkip met aardappelpartjes en bieslookdip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Seitan Al Samba
30-60 min -
Bekijk recept
romige scampi's
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lekker Makkelijk Pitabroodje
10-20 min -
Bekijk recept