Zoek
vanille bavarois
10
20 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1/2l melk
1 vanillestok
5 eigelen
100g suiker
8blaadjes gelatine
1/2l room
Bereiding
1
Zet de melk op het vuur en doe er de vanillestok bij
2
Haal het merg met een scherp mesje uit de vanillestok
3
Roer op tijd en stond in de melk, anders zal ze aanbranden
4
Klop de eigelen op met suiker
5
Zet de gelatine te week in koud water
6
Wanneer de melk kookt, zet je ze van het vuur, doe een beetje bij de eieren om deze lopender te maken
7
Doe dan het mengsel bij de melk (onmiddellijk roeren, zodat binding ontstaat)
8
Klop de room op
9
Zet het mengsel terug op het vuur en vanneer (=links-rechts roeren met houten spatel)1
0
Doe onmiddellijk in een koude pot en voeg er de gelatine bij1
1
Zet de massa koud (leg ijs in de spoelbak, voeg water toe tot de hoogte van de massa in de pot en zet de pot erin)1
2
Blijven roeren tot hij lichaamstemperatuur heeft1
3
Voeg de room bij de basis en roer voorzichtig om (van onder naar boven)1
4
Zet de bavarois terug in de koude spoelbak en roer nog even verder om de gelatine goed met de room te laten binden1
5
Doe de bavarois snel in kleine schaaltjes en zet gedurende 5 uur in de koelkast
vanille bavarois is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Bramenbavarois met kaneelroom
305 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Bessenbavarois
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tuinerwtenbavarois
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept