vanille bavarois

10
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de melk op het vuur en doe er de vanillestok bij
  • 2 Haal het merg met een scherp mesje uit de vanillestok
  • 3 Roer op tijd en stond in de melk, anders zal ze aanbranden
  • 4 Klop de eigelen op met suiker
  • 5 Zet de gelatine te week in koud water
  • 6 Wanneer de melk kookt, zet je ze van het vuur, doe een beetje bij de eieren om deze lopender te maken
  • 7 Doe dan het mengsel bij de melk (onmiddellijk roeren, zodat binding ontstaat)
  • 8 Klop de room op
  • 9 Zet het mengsel terug op het vuur en vanneer (=links-rechts roeren met houten spatel)1
  • 0 Doe onmiddellijk in een koude pot en voeg er de gelatine bij1
  • 1 Zet de massa koud (leg ijs in de spoelbak, voeg water toe tot de hoogte van de massa in de pot en zet de pot erin)1
  • 2 Blijven roeren tot hij lichaamstemperatuur heeft1
  • 3 Voeg de room bij de basis en roer voorzichtig om (van onder naar boven)1
  • 4 Zet de bavarois terug in de koude spoelbak en roer nog even verder om de gelatine goed met de room te laten binden1
  • 5 Doe de bavarois snel in kleine schaaltjes en zet gedurende 5 uur in de koelkast

vanille bavarois is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bramenbavarois met kaneelroom
305 min- Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Bessenbavarois
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tuinerwtenbavarois
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept