Creme Brulee

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voeg melk, suiker en vanillestokje bij elkaar en breng deze langzaam aan de kook. Vanillestokje wel doorsnijden en het zwarte merg eruit schrapen (apart bij de melk voegen).
  • 2 Eidooiers en slagroom in een kom goed mengen. Wanneer de melk kookt, deze geleidelijk bij het eidooier/slagroom mengsel voegen(familie maken).
  • 3 Wanneer alle melk is toegevoegd nog even het geheel goed doorroeren en in kleine schaaltje schenken.
  • 4 Vervolgens in de oven op 95 graden ongeveer 40 minuten bakken. Wanneer de inhoud nog vloeibaar is steeds per 10 minuten verlengen totdat er een vaste massa is ontstaan.
  • 5 Afmaken door suiler over de creme brulee te strooien en deze met een brander te karameliseren. Kan ook door de bakjes even onder de gril van de over te zetten.

Creme Brulee is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Klassieke crème brûlée
235 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met wortelen
Nagerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept