Zoek
Frangipannegebak
4
90 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 vellen bladerdeeg
150 g boter
3 eieren
1 eidooier
200 g amandelpoeder
150 g kristalsuiker
50 g bloem
Bereiding
1
Verwarm de oven op 180°.
2
Leg 1 vel bladerdeeg (met bakpapier) in de taartvorm.
3
Smelt de boter en vermeng met de 3 eieren, de suiker, de amandelpoeder en de bloem.
4
Kneed het zo lang tot er een stevig beslag ontstaat.
5
Schenk de frangipanedeeg over de bladerdeeg in de bakvorm.
6
Dek het af met de tweede vel bladerdeeg en druk de randen goed aan.
7
Breng met een mes een ruitpatroon aan op het gebak en smeer het in met het eigeel.
8
Laat 40 minuten op 180° bakken.
Frangipannegebak is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker