1 2 ingeboterde bakvormen van 4 porties, doorsnede 20cm, randhoogte van 1,5cm. warm de oven op 220°
2 uitgelekte platte kaas: meng 500gr. brabantse platte kaas 40% met 100gr verse melk. doe dit mengsel in een linnenzak en laat 3 dagen uitlekken in de koelkast tot de kaas hard is. de uitgelekte vloeistof is wei en kan je gebruiken om bruin tarwebrood mee te maken.
3 Laat het taartdeeg minstens een uur in de koelkast liggen. Maak ondertussen de kaastaartvulling: meng de kaas met de suiker, de slagroom en de dooiers. klop het eiwit stijf en meng het voorzichtig onder dit mengsel. rol het taartdeeg uit tot 2,5 mm a 3 mm dik en bekleed er de bakvormen mee. haal de boorden lichtjes naar omhoog. Vul de vormen tot ongeveer tweederde mt de kaastaartvulling (elk ongeveer 350 gram) Bak de taarten 17 a 20min. in een voorverwarmde oven van 220°C. de taarten zijn gaar als ze goudbruin zien en de kaasvulling niet meer beweegt als je aan de taarten schudt.