Kaastaartvulling

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 2 ingeboterde bakvormen van 4 porties, doorsnede 20cm, randhoogte van 1,5cm. warm de oven op 220°
  • 2 uitgelekte platte kaas: meng 500gr. brabantse platte kaas 40% met 100gr verse melk. doe dit mengsel in een linnenzak en laat 3 dagen uitlekken in de koelkast tot de kaas hard is. de uitgelekte vloeistof is wei en kan je gebruiken om bruin tarwebrood mee te maken.
  • 3 Laat het taartdeeg minstens een uur in de koelkast liggen. Maak ondertussen de kaastaartvulling: meng de kaas met de suiker, de slagroom en de dooiers. klop het eiwit stijf en meng het voorzichtig onder dit mengsel. rol het taartdeeg uit tot 2,5 mm a 3 mm dik en bekleed er de bakvormen mee. haal de boorden lichtjes naar omhoog. Vul de vormen tot ongeveer tweederde mt de kaastaartvulling (elk ongeveer 350 gram) Bak de taarten 17 a 20min. in een voorverwarmde oven van 220°C. de taarten zijn gaar als ze goudbruin zien en de kaasvulling niet meer beweegt als je aan de taarten schudt.

Kaastaartvulling is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker