Tiramisu met speculoos

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak sterke koffie.
  • 2 Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart.
  • 3 Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben.
  • 4 Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel.
  • 5 Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder het mascarponecrème.
  • 6 Dompel de speculoosjes één voor één kort in de koffie.
  • 7 Leg ze op de bodem van een kom.
  • 8 Bedek de speculoosjes met een laag mascarponécrème.
  • 9 Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal nog een keer.1
  • 0 Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven.1
  • 1 Strooi vlak voor het opdienen een laagje cacaopoeder of speculooskruimels over de tiramisu.

Tiramisu met speculoos is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebak met speculoos en clementines
Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met muesli
15 min
Bekijk recept
Kleine crumbles van appelen-veenbessen met speculoos
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcompote met speculoos
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept